Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za ještě jedno zopakování mého blogu (byť na přeskáčku) :-)

0 1
možnosti
PK

Nechci se "pána Babiša" zastávat, taky se mi nelíbí, že na post ministra financí se nevybírá z pěti super Čechů. Ale pokud byl u STB při práci v zahraničním obchodě, tak tam převážně nešlo o jednoduché udávání, že ten tohle a ten druhý zas tamto. Stejně si myslím, že dnes jsou a musí být praktiky obdobné jen se to nenazývá STB.

4 0
možnosti
KS

Věřím tomu, že pan Šimoník je úspěšný podnikatel. Ale že by byl vzdělaný a chytrý, tomu lze věřit jen stěží.:-)

Vám karma.R^

7 0
možnosti
PK

Už jeho slovník překonává normalizačního Ruďasa a Kojzar byl jen slabý odvar ...

5 0
možnosti
LP

Vážený pane Otto Černý. Karel Čapek kdysi řekl: „Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní, jenomže teď víme líp, kdo je kdo. Kdo je slušný, byl slušný vždycky, kdo byl věrný, je věrný i teď. Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív, kdo myslí, že teď přišla jeho chvíle, myslel vždycky jen na sebe. Nikdo se nestává přeběhlíkem, kdo jím nebyl vždycky, kdo mění víru, nemá žádnou... Národ nepředěláš, ledaže bys měl na to staletí, jenom davy můžeš vést dnes tak a zítra tak. Kdo nenávidí, měl v sobě tu nenávist vždycky, kde by se v něm tak najednou vzala! Kdo sloužil, bude sloužit dál, kdo chtěl dobré, bude zase chtít dobré. Ani vůle se nemění. Nedívej se do tváře, která se změnila, nikdo se nestane krásnějším tím, že změnil tvář. Tvrdá zkouška je i tvrdé poznání. Budoucí foliant našich dějin o této době bude mít jeden podtitul: Kdo byl kdo. I dobrá paměť patří k těm stálým věcem, jichž je a bude třeba.“

4 0
možnosti
Foto

To nepopírám, proč také, ale je to příliš ideální představa. Lidé se mění. Někdy k horšímu, jindy k lepšímu. Netvrdím, že je to všeobecný jev. Vezmu příklad, byli legionáři, kteří přísahali rakouskému mocnáři být věrnými? Nebyli. Znamená to, že nebudou věrnými ani příště? A naopak ti, kteří setrvali až do konce v R-U armádě a prokázali vyšší schopnosti, nesměli v nové republice ani nosit R-U vyznamenání. Ono to opravdu přímočaré není.

Je to pár let, kdy Rakousko uznalo bývalým zběhům z Wehrmachtu vojenský důchod. Ti, co nezběhli, výslužné měli celý život.

0 0
možnosti
RH

Kradlo se, krade se, a bude se krást. Protikorupční rétorika je jen způsob, jak získat naivního voliče. Současná vláda se v ničem neliší od těch předchozích. Představa, že komunistický udavač ve střetu zájmů bude lepší, je nepochopitelná.

3 3
možnosti
PK

Takže vraždilo se, vraždí a vraždit bude a kdo se bude snažit něco s tím udělat - myslím to "zeširoka", nejen obnovit trest smrti, tak chce lacině získat naivního voliče?

3 0
možnosti
JM

Kdysi dávno, ze začátku, jsem kousek jakéhosi článku pana Šimoníka přečetl. Od té doby už nikdy. A vidím, že ho nebudu číst ani dál, ani jako humornou vložku.

Vám, autore, karma R^

7 0
možnosti
SB

Já za tupce a hlupáky považuji zase každého člověka, který nevidí, že největší nebezpečí spočívá v pseudohumanismu, multikulturalismu a v laxnosti, kterou EU reaguje na šílenou imigraci lidí z Asie a Afriky do Evropy. Byl bych euroskeptik i z jiných důvodů, avšak ty bych docela házel za hlavu. Bazírování na biopalivech je hloupost, ale budiž: Jednou tu hloupost přestaneme dělat a můžeme se vrátit do starých racionálních kolejí. S tím přistěhovalectvím je to však něco jiného, jelikož až až poznáme, že ta tolerance byla chyba na entou, tak už návratu k racionální cestě nebude, jelikož naši noví spoluobčané tady už budou a navíc budou přivádět na svět tolik potomstva, až se nám z toho budou protáčet oči. 

Kdo tohle nevidí, tak je u mne tupec a hlupák a nejsem ochoten ve svých úvahách ani uvažovat o tom, že názor je názor. Tento fakt považuji za natolik jednoznačný, že ani neuznávám, že by to mohla být pouze otázka názoru. Nemohu proti takovým lidem nic dělat, protože na to nemám páky, ale za tupce a hlupáky je prostě považuji.

5 4
možnosti
Foto

Vaše poslední věta, autore, o deformaci morálky atd., tímto režimem, je poněkud mimo. Minulý režim nestál na svobodné volbě, tento režim na ní stojí, takže ať si voliči nadávají sami sobě a ne nějakému virtuálnímu režimu. Tento režim se sestává z hlasů občanů tohoto státu, tedy i Vašeho, takže dle Vaší logiky demoralizujeme sami sebe, i když, v zrcadle absolutní logiky, jestli nakonec nedemoralizujeme sami sebe: svým špatným hlasováním.

7 2
možnosti
Foto

O98t60a68k74a64r 33S44e54k52l

31. 5. 2014 12:37

Souhlas s p.Černým !! Současnému režimu lze vytknouti dost věcí. Režim minulý byl ale o dva řády horší, ve všech ukazatelích , nesrovnatelný. Mluvit o morálce v době -89 je absolutně o ničem. R^

2 1
možnosti
SN

:-)  Perfektně zhodnoceno !  Nabubřelý politolog-amatér, který velkohubě pohrdá všemi, kteří nesdílejí jeho názor!   R^R^R^

7 2
možnosti

No ve vašem případě k tomu pohrdání není třeba žádného zvýšeného úsilí

0 1
možnosti
BM

Pravda, pan Šimoník to trošku přeťápnul. Avšak v ledačemž lze souhlasit. Ono to Babišovo impérium není tak bezúhonné a popravdě řečeno moc pan Babiš důvěru nebudí.

A co se týče odhalování zkorumpovaných uředníků a kmotrů, to započalo již za minulé vlády, kterou to nakonec též nakonec semlelo....

7 3
možnosti
Foto

Ano. Odhalování lumpáren započalo díky Věcem veřejným, které pomohly dosadit to čela policie Lessyho. Však to taky odnesly nejen VV, ale i pan Lessy.

8 4
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1547x
Přes pokročilý věk a nabyté zkušenosti stále ještě novinář...

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články